top of page
Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Bee-Bot har bursdag – 20 år! Jeg har jobbet med bien siden 2018. Les om når barna tok sertifikatene i utetiden.


Denne måneden er Bee-Bot 20 år, og jeg har hatt gleden av å bruke den i barnehagen siden 2018. Bee-Bot brukes mye i barneskoler i England, hvor den introduserer barn for programmering og problemløsning på en lekende måte.

Gjennom årene har vi hatt mange kreative aktiviteter med Bee-Bot, og det er alltid spennende å se hvordan barna engasjerer seg i det. I år har 24 nye førskolebarn startet på avdelingen min, og noen av dem har litt kjennskap til Bee-Bot fra før.



Når vi er ute i frileken, setter jeg av og til opp et bord med Bee-Bot-matten. Barna som vil, kan komme bort og velge et av våre fire sertifikater:


• Sertifikat L: Lærekjøring

• Sertifikat C: Vanskelig

• Sertifikat B: Vanskeligere

• Sertifikat A: Vanskeligst


Barna stiller seg bak Bee-Bot og velger det sertifikatet de vil prøve. Deretter leser de instruksene fra plakaten og programmerer Bee-Bot. Når de er klare, trykker de på “GO” og ser om Bee-Bot kjører riktig. Hvis det blir feil, prøver de igjen til de får sitt sertifikat.

På hvert sertifikat har vi lagt til en QR-kode som viser hva de har gjort for å få “lappen.”


Et eksempel på serifikat og qrkode.

For meg er det viktig å gjøre barna nysgjerrige på digitale verktøy som Bee-Bot. Hvis vi ikke legger til rette for det, går de glipp av mye. Bee-Bot gir dem ikke bare en introduksjon til teknologi, men også en morsom måte å bli kjent med tall og problemløsning. Dette er grunnen til at jeg ofte bruker Bee-Bot som en del av utetiden i barnehagen.


Så har din barnehage Bee-Bot i skapet høyt på hylla, ta det frem og la barna bruke det. Står dere fast på hva dere kan bruke denne lille bien til? Ta kontakt med meg, så kommer jeg gjerne på besøk.



21 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page